Οι νικητές του Imagine Cup

16/07/2013

H Microsoft Corp ανακοίνωσε τους νικητές του ενδέκατου ετήσιου διαγωνισμού Microsoft Imagine Cup, του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού για φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και επίδοξους επιχειρηματίες για τη δημιουργία καινοτόμων project με απώτερο σκοπό την εφαρμογή αυτών των ιδεών στη πραγματική αγορά.

Οι διακεκριμένες ιδέες ανακοινώθηκαν για τρεις κατηγορίες: Innovation, Games και World Citizenship, καθώς και για τρεις προϊοντικές προκλήσεις και οχτώ ειδικά βραβεία από σπόνσορες του διαγωνισμού.
Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση βράβευσης του Imagine Cup η οποία έλαβε χώρα στο ιστορικό θέατρο Alexandrinsky και την οποία παρακολούθησαν πάνω από 800 φοιτητές, κριτές, συνεργάτες, Ρώσοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι Τύπου από όλο τον κόσμο. Η τελετή ήταν η ολοκλήρωση ενός 4ήμερου διαγωνισμού και εορτασμού για την πραγματοποίηση ιδεών μέσω της τεχνολογίας και της ομαδικής εργασίας.
87 ομάδες φοιτητών από 71 χώρες διαγωνίστηκαν στους παγκόσμιους τελικούς μετά τη νίκη τους στους τοπικούς και στους online διαγωνισμούς. H Microsoft έχει μοιράσει όλα τα έτη του διαγωνισμού Imagine Cup μετρητά καθώς και άλλα βραβεία αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων που δόθηκαν σε αυτούς τους παγκόσμιους τελικούς. «Τα τελευταία 11 χρόνια το Imagine Cup έχει αποτελέσει μέρος έμπνευσης και καινοτομίας για φοιτητές από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Steve Guggenheimer, Corporate Vice President και Chief Evangelist της Microsoft. «Οι φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό παρουσιάζουν τις καλύτερες καινοτομίες από τις χώρες τους και μαζί δημιουργούν νέες εφαρμογές, καινοτομίες και υπηρεσίες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα πράγματα στον κόσμο. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τους φιναλίστ που διαγωνίστηκαν αυτή τη χρονιά στο Imagine Cup και για την τεχνολογία που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια αυτής της συναρπαστικής εβδομάδας».

Οι νικητές του 11ου ετήσιου διαγωνισμού Imagine Cup είναι οι εξής:

Καινοτομία
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο: Team Colinked, Ηνωμένο Βασίλειο, Project: SoundSYNK
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team DORA, Σλοβενία, Project: DORA
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team MYRA, Ταιλάνδη, Project: SkyPACS

Παιχνίδια
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο: Team Zeppelin Studio, Αυστρία, Project: Schein
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Solite Studio, Ινδονησία, Project: Save the Hamsters
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Banzai Lightning, Γαλλία, Project: Seed

World Citizenship
Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο: Team for a Better World, Πορτογαλλία, Project: For a Better World
Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Omni-Hearing Solution, Ταιβάν, Project: Omni-Hearing Solution
Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Confufish Royale, Αυστραλία, Project: Foodbank Local

Οι νικητές της κατηγορίας Προκλήσεις Imagine Cup
Τη φετινή χρονιά το Imagine Cup προσέφερε αποκλειστικές online προκλήσεις σε φοιτητές δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία πρωτότυπων και δημιουργικών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες της Microsoft. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες σε κάθε κατηγορία κέρδισαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρωσία για να διαγωνιστούν στους τελικούς. Οι νικητές της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι οι ακόλουθοι:

Πρόκληση Windows Azure
Πρώτη θέση, $10,000 βραβείο: Team Y-Nots, Ινδία, Project: Zoik It!
Δεύτερη θέση, $5,000 βραβείο: Team nlife, Ουκρανία, Project: onQuests
Τρίτη θέση, $3,000 βραβείο: Team LetssGo, Κίνα, Project: Get & Put

Πρόκληση Windows Phone
Πρώτη θέση, $10,000 βραβείο: Team vSoft Studio, Σιγκαπούρη, Project: Speak Reminder
Δεύτερη θέση, $5,000 βραβείο: Team WeRule, Πολωνία, Project: Modern Drug Test
Τρίτη θέση, $3,000 βραβείο: Team front, Πολωνία, Project: Cope

Πρόκληση σε Windows 8 εφαρμογές
Πρώτη θέση, $10,000 βραβείο: Team TeamNameException, Ιταλία, Project: Ulixes
Δεύτερη θέση, $5,000 βραβείο: Team Wordsapp, Γερμανία, Project: Wordsapp
Τρίτη θέση, $3,000 βραβείο: Team Clever Mind, Ταιλάνδη, Project: Vocable World

Επιπλέον νικητές που βραβεύθηκαν στο Imagine Cup
Εκτός από τους διαγωνισμούς και τις προκλήσεις, οι φοιτητές διαγωνίστηκαν και στην ειδική κατηγορία βραβείων των χορηγών του Imagine Cup:

AFT Excellence Award: Πέντε ομάδες έλαβαν το AFT (App Fast Track) από την ομάδα των Windows. Για την αναγνώριση των εξαιρετικών εφαρμογών για Windows 8 οι ομάδες έλαβαν μια διαδικασία κριτικής προκειμένου να ενισχύσουν τις δημιουργίες τους και να πραγματοποιήσουν μοναδικές Windows 8 εφαρμογές:
Team Banzai Lightning, Γαλλία
Team Flying Ship, Βραζιλία
Team Lumos, Κορέα
Team MASKed Ninjas, Αίγυπτος
Team TapBoarders, Πολωνία
App Campus Award: Η ομάδα Flying Ship από τη Βραζιλία κέρδισε 50,000 ευρώ χρηματοδότηση, αεροπορικά εισιτήριά και διαμονή για την εφαρμογή Callvenient. Ως αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς τους η οποία μπορεί να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο επίτευγμα για τα Windows Phone, τα μέλη της ομάδας θα ταξιδέψουν στη Φιλανδία για μία εκπαίδευση στο App Campus για 4 εβδομάδες.
DreamSpark Learning Award: Η ομάδα AuThink από την Κροατία κέρδισε $5,000 για το project το οποίο δείχνει νέους τρόπους εκμάθησης και διδασκαλίας μέσω λογισμικού.
Facebook Creativity Award: Η ομάδα Team AYNi από το Εκουαδορ με το project εθελοντισμού κέρδισε $25,000 σε διαφημιστικά Facebook credits.

KFC Creativity Award: Η ομάδα Team Sano από τον Καναδά κέρδισε $10,000 για το project υγείας και ευεξίας . Το project της ομάδας θα παρουσιαστεί σε εστιατόριο KFC στη Μόσχα της Ρωσίας.
Mail.Ru Group Connected Planet Award: Τρείς ομάδες πέτυχαν την πρόκληση της Mail.Ru Group για την ανάπτυξη ενός project που αγκαλιάζει την online επικοινωνία και ψυχαγωγία με τρόπο ευχάριστο, εύχρηστο και καινοτόμο. Οι νικητές είναι οι παρακάτω:
Πρώτη θέση, $10,000 βραβείο: Team Y-Nots, Ινδία, Project: Zoik It!
Δεύτερη θέση, $5,000 βραβείο: Team TeamNameException, Ιταλία, Project: Ulixes
Τρίτη θέση, $3,000 βραβείο: Team LetssGo, Κίνα, Project: Get & Put
Samsung Digital Native Award: Η ομάδα Team Firebird από τη Σρι Λάνκα έλαβε το βραβείο των $10,000 για την καινοτόμα digital ιδέα και το παγκόσμιο εύρος της.
Women’s Empowerment Award: Σε συνεργασία με την ένωση Γυναικών στα Ηνωμένα Έθνη, το βραβείο αυτό απευθύνεται σε δυο φοιτητικές ομάδες που δημιούργησαν projects που αγγίζουν θέματα που αφορούν στις γυναίκες παγκοσμίως. Οι νικητές είναι οι ακόλουθοι:
Πρώτη θέση, $12,000 βραβείο: Team Code 8, Ουγκάντα, Project: Matibabu
Δεύτερη θέση, $8,000 βραβείο: Team Omni-Hearing Solution, Ταιβάν, Project: Omni-Hearing Solution

Boost awards
Τα παρακάτω βραβεία επίσης δόθηκαν ως αναγνώριση των εξαιρετικών επιτυχιών πολλών διακεκριμένων ομάδων:
Το DevExpress Boost: Οι νικήτριες ομάδες των πρώτων θέσεων και στις τρεις κατηγορίες και προκλήσεις έλαβαν μία συνδρομή στο DevExpress Universal η οποία περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού για .NET προγραμματιστές. Η συνολική αξία για κάθε συνδρομή ανέρχεται στα $8,799 για κάθε ομάδα.
Windows Azure Boost: Οι νικήτριες ομάδες των πρώτων θέσεων και στις τρεις κατηγορίες καθώς και στις προκλήσεις για Windows 8 εφαρμογές και Windows Phone οι οποίοι στα projects τους χρησιμοποίησαν Azure Cloud υπηρεσίες, κέρδισαν επιπλέον $1,000. Επίσης, τα projects που περιλάμβαναν Windows Mobile υπηρεσίες κέρδισαν επιπλέον $1,000, ενώ τα projects που περιλάμβαναν και Azure Cloud υπηρεσίες και Windows Mobile υπηρεσίες έλαβαν το διπλό bonus των $3,000.
Windows 8 Boost: Οι νικητές της πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης και στις τρεις κατηγορίες αλλά και στις προκλήσεις Windows Azure και Windows Phone των οποίων τα projects περιλάμβαναν μια εφαρμογή για το Windows 8 Store έλαβαν επιπλέον $1,000.

Το Imagine Cup επιστρέφει σπίτι στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond, Washington
Το 2014, το Imagine Cup θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond, Washington. Ως μέρος στη τελετή απονομής των βραβείων της φετινής χρονιάς, ο Steve Ballmer απευθύνθηκε στο κοινό μέσω ενός ηχογραφημένου βίντεο ανακοινώνοντας το διαγωνισμό του επόμενου έτους. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο Microsoft News Center.


Νέα


Check Our Feed