Microsoft Build 2013 με Windows 8.1 ενδιαφέρον

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου BUILD 2013 της Microsoft για τους developers τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα μπορούσαν παρά να είναι πάνω στο Windows 8.1 update.

Το κουμπί ‘Start’ είναι πλέον εμφανές στην προβολή desktop και Start Screen με το γνώριμο λογότυπο του Windows που θα εμφανίζεται πάντοτε με ένα απλό hover στην αριστερή γωνία της οθόνης. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη κλειδώματος ως slideshow για τις φωτογραφίες σας και να τραβήξετε φωτογραφίες με την ενσωματωμένη κάμερα του υπολογιστή ή tablet σας απευθείας από την οθόνη κλειδώματος χωρίς log in. Ακόμα, θα έχετε επιλογή για περισσότερα χρώματα και backgrounds στην Start screen. Στο Windows 8.1 θα πρέπει να κάνετε press and hold (ή δεξί κλικ) για να μετακινήσετε εφαρμογές, οι οποίες πλέον θα εμφανίζονται όλες με ένα swipe up με την επιλογή ταξινόμησης ανά όνομα, ημερομηνία, χρήση ή κατηγορία.

Στα snap views έχετε περισσότερες επιλογές για την προβολή πολλαπλών εφαρμογών στην οθόνη: μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος όπως θέλετε, να μοιράσετε την οθόνη ανάμεσα σε δύο εφαρμογές ή να έχετε μέχρι τρεις εφαρμογές σε κάθε οθόνη (εάν συνδέετε εξωτερικές οθόνες) κλπ.

Η αλλαγή στο μέγεθος των live tiles γίνεται με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε Windows Phone 8 συσκευές: κλίκ (ή tap) και κράτημα στο live tile, θα εμφανίσει την επιλογή να αλλάξετε το μέγεθος όσο το θέλετε εσείς. Μία άλλη αλλαγή, ευχάριστη για όσους από εσάς διαθέτετε touch συσκευές με Windows 8 είναι ότι η οθόνη κλειδώματος, θα διαθέτει γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές όπως η κάμερα της συσκευής σας, ή το Skype και παραμετροποιείται επίσης με τον τρόπο που θέλετε εσείς.

Το γεγονός ότι όταν κανείς χρησιμοποιεί μία συσκευή Windows 8, έχει ανάγκη να μπορεί να κάνει multitasking, είτε πρόκειται για κάποιον που θέλει να δουλέψει, είτε απλά να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα εφαρμογές για την διασκέδασή του. Τα Windows 8.1 θα σας επιτρέπουν να «τρέξετε» αρκετές εφαρμογές ταυτόχρονα και να τις βλέπετε ταυτόχρονα στην οθόνη σας, στο ίδιο μέγεθος. Το μόνο που θα σας «περιορίσει» τον αριθμό, είναι το μέγεθος της οθόνης που έχετε.

Κι ακόμα κι αν έχετε πολλαπλές οθόνες, η προβολή των εφαρμογών σε διαφορετικές οθόνες γίνεται με πολύ πιο ομαλό τρόπο απ’ ότι φαίνεται, εφόσον στο charm με τις συσκευές, θα δείτε πως πλέον στα Windows 8.1 είναι ενσωματωμένη η δυνατότητα να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας σε οποιαδήποτε οθόνη ακολουθεί το στάνταρ Miracast.

Το Bing, η αναζήτηση της Microsoft δεν έχει συχνά την τύχη να αναφέρεται κατά την διάρκεια των keynote που κάνει η εταιρεία. Κι όμως, ο ίδιος ο Ballmer μίλησε για το γεγονός ότι το Bing βρίσκεται τώρα παντού στα Windows 8.1 και είναι τρομερά περήφανοι για την δουλειά που έχουν κάνει. Στο update θα διαπιστώσετε ότι το Bing πραγματοποιεί, τόσο τις αναζητήσεις σας στο διαδίκτυο, όσο και στο PC σας. Θα διαπιστώσετε, αν εγκαταστήσετε το preview των Windows 8.1 ότι η αναζήτηση στη Start Screen μέσω του Bing θα δώσει προτεραιότητα στις εφαρμογές και μετέπειτα σε οτιδήποτε άλλο, αλλά να είστε σίγουροι ότι μπορεί να σας βρει…. τα πάντα. Οι τεχνικοί της Microsoft μάλιστα, επισημαίνουν πως το σύστημα «μαθαίνει» από τις προτιμήσεις σας, οπότε εν καιρώ θα προσαρμόζει τα αποτελέσματα σε αυτά που προτιμάτε εσείς περισσότερο.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι, αν ψάξετε για κάποιο πρόσωπο, όπως ένας καλλιτέχνης, θα εμφανιστεί πανέμορφο full screen συνονθύλευμα αποτελεσμάτων, που θα περιέχει φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα, όπου αυτά υπάρχουν. Νέα και πληροφορίες από την Wikipedia θα βρίσκονται σε αυτό το χαρακτηριστικό, ενώ οι εικόνες που θα εμφανίζονται στην αναζήτησή σας, θα μπορείτε να τις δείτε ξεχωριστά και να κάνετε ένα «sorting» που θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη απ’ αυτές που ψάχνετε. Το Bing, έχει μετατραπεί από τη Microsoft σε μία ολόκληρη πλατφόρμα λοιπόν, με πολλαπλές επιλογές αλλά και έξυπνες και υπάκουες φωνητικές αναζητήσεις (στα Αγγλικά).

Γενικά, στα Windows 8.1 θα δείτε αρκετές χρηστικές εφαρμογές ακόμα από την Microsoft, όπως θα χαρείτε ιδιαιτέρως που θα δείτε πολύ άμεσα και στα Windows 8 επίσημες εφαρμογές από το Facebook και το Flipboard.

H 11η έκδοση του Internet Explorer θα δείτε πως δεν θα σας εμφανίσει τρομερές διαφορές σε σχέση με τον 10. Μπορεί να σας παραξενέψει το γεγονός ότι τα tabs εμφανίζονται πια στο κάτω μέρος, αλλά και να σας εκπλήξει ευχάριστα το γεγονός ότι εξελίσσεται ακόμα περισσότερο ο συγχρονισμός ανάμεσα σε συσκευές Windows 8.1 και Windows Phone, όσον αφορά τον IE 11. Μακάρι ο συγχρονισμός να γίνει καλύτερος μεταξύ των εκδοχών του IE 11 που υπάρχουν στο desktop και στο Metro, αλλά αυτό θα το δούμε στο τελικό release του update.

Δείτε και το ακόλουθο βίντεο όπου παρουσιάζονται οι λειτουργίες των Windows 8.1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed