Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Getbusy.gr

Έπαινος βέλτιστης πρακτικής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία.

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος online διαγωνισμός γνώσεων για νέους 17 έως 28 χρονών του εκπαιδευτικού portal Getbusy.gr με την πραγματοποίηση των τελικών, κατά τη διάρκεια των οποίων αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Getbusy.gr, που εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα Youthspark της Microsoft έλαβε πρόσφατα έπαινο ως βέλτιστη και καινοτόμος πρακτική, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια σημαντική επιβράβευση που έρχεται να προστεθεί στη διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο του μεγάλου συνεδρίου “Grand Coalition for Digital Jobs” στις Βρυξέλλες, στις 4 και 5 Μαρτίου 2013.

Οι τελικοί του διαγωνισμού του Getbusy.gr έλαβαν χώρα το Σάββατο 27 Απριλίου, στο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, με τη συμμετοχή των 30 υποψηφίων, οι οποίοι στον online διαγωνισμό είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Οι υποψήφιοι αφού χωρίστηκαν σε ομάδες κλήθηκαν να διαγωνισθούν σε case studies επιχειρηματικότητας, αλλά και να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα ενώπιον της επιστημονικής επιτροπής του Getbusy.gr, η οποία και επέλεξε τους νικητές.

Μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού είναι:
– Οι Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου και Γιώργος Αρσενάκος, οι οποίοι κερδίζουν από μια πλήρη υποτροφία στο ALBA Graduate Business School.
– Ο Γιώργος Τσιάπος, ο οποίος κερδίζει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο European BizSpark Summit στο Βερολίνο.
– Οι Χρήστος Κονισπολιάτης και Βασίλης Κελέρης, οι οποίοι κερδίζουν από μια πλήρη υποτροφία στο DEREE-The American College of Greece.
– Ο Γιώργης Κατσανεβάκης, ο οποίος κερδίζει μια υπηρεσία προετοιμασίας για επαγγελματική συνέντευξη από την ΗR PASSPORT.
– Η Μαρία Τζάλιου, η οποία κερδίζει μια υπηρεσία πλήρους σύνταξης βιογραφικού από την ΗR PASSPORT.
– Η Σταματία Τουρνά, ο Ελευθέριος Κοτσολούκας και ο Κωνσταντίνος Γιαμαλής, οι οποίοι κερδίζουν από ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής από τη FLYA CONSULTING και την ISON.

Ο online διαγωνισμός του Getbusy.gr ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου 2012, καλώντας τους νέους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και ευρύτερων γνώσεων για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να διαπιστώσουν το πραγματικό επίπεδο «ετοιμότητάς» τους. Η συμμετοχή του κοινού ήταν υψηλή καθώς εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη του διαγωνισμού, περισσότερα από 11.500 άτομα απάντησαν στο quiz του διαγωνισμού, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στο portal, όπου καταγράφηκαν πάνω από 50.000 επισκέψεις, αλλά και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook, με περισσότερους από 14.500 νέους να την ακολουθούν για συχνή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Στη Microsoft Ελλάς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας μας, της καινοτομίας μας, το εκτενές δίκτυο των συνεργατών μας, καθώς και τα προγράμματά μας στο πλαίσιο της ΕΚΕ, ώστε να πετύχουμε απτά αποτελέσματα για το καλύτερο μέλλον των νέων στην Ελλάδα. Η διάκριση του GetBusy.gr ως καινοτόμος και βέλτιστη πρακτική στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από πέντε μόλις μήνες ζωής του προγράμματος, αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Microsoft Ελλάς, τη HePIS και τους λοιπούς συντελεστές του προγράμματος. Πολύ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός πως για την πρωτοβουλία αυτή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και έχουν συμβάλει ενεργά πληθώρα εταιρειών και εκπαιδευτικών οργανισμών, ενώ μεγάλη είναι και η ανταπόκριση των νέων της χώρας».

Στη συνέχεια ο Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου, 1ος σε κατάταξη νικητής του Getbusy Finals δήλωσε: «Σε μια εποχή αβεβαιότητας και αλλαγών, είναι τιμή μου να βρίσκομαι στους νικητές του διαγωνισμού του GetBusy.gr. Η άψογη οργάνωση και υλοποίηση, δείχνουν πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλους».

Σημειώνεται ότι το Getbusy.gr περιέχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και απευθύνεται στους νέους που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας. Η δράση αυτή υλοποιείται από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), τη Microsoft Eλλάς και την PEOPLECERT με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, του DEREE-The American College of Greece και των εταιρειών Intelen, Flya Consulting, HR Passport, Close the Loop, ISON Psychometrica, Look 4 Studies.Com και My Future Career.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed