Έχουν τα Windows 8 ευθύνη για την πτώση της αγοράς υπολογιστών;

Οι αριθμοί ως συνήθως είναι αμείλικτοι και αυτοί που δίνει στη δημοσιότητα η IDC δείχνουν παγκόσμια πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών της τάξης του 13,9% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την αλλαγή σε Windows 8 να αποτελεί για τους αναλυτές έναν από τους λόγους που έγινε αυτό.

Είναι γεγονός ότι η πτώση στην αγορά των υπολογιστών δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά τα ποσοστά της φέτος εμφανίζονται αυξημένα. Είναι η μεγαλύτερη πτώση σε τρίμηνο που έχει παρατηρηθεί και ξεπερνά κατά πολύ την εκτίμηση πτώσης που μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα υπολογιζόταν μόλις στο 7,7%.

Σύμφωνα με την IDC, αλλά και τον αναλυτή του CNET, Bob O’Donnell, «ενώ κάποιοι καταναλωτές εκτιμούν τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες αφής των Windows 8, οι δραστικές αλλαγές και η απομάκρυνση του περίφημου Start Button, τρόμαξαν τους περισσότερους χρήστες που σκεφτόταν να αγοράσουν νέο υπολογιστή».

Για πολλούς αποτελεί υπερβολή αυτή η σύνδεση, αλλά από την άλλη μεριά παραμένει ανασχετικός παράγοντας η διαφορετική φιλοσοφία του νέου λειτουργικού συστήματος, ειδικά για πιο αδαείς χρήστες. Άλλοι πάλι, λένε ότι αυτή είναι μία μεταβατική περίοδος από την μία κατάσταση στην άλλη και μόλις ολοκληρωθεί μπορεί και να μη θυμόμαστε καν τα παλιά Windows. Ίδωμεν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed