Αναλαμβάνει τις ευθύνες της η Microsoft

08/03/2013

Η Microsoft δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, που της επιβάλει πρόστιμο 561 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της αποτυχίας της εταιρείας να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε προγράμματα πλοήγησης (browsers), όπως είχε υποσχεθεί να πράξει σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Η Microsoft είχε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει μία οθόνη επιλογής, ένα pop-up παράθυρο που είχε σχεδιαστεί για να δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν το πρόγραμμα περιήγησης που επιθυμούν για να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η εταιρεία λογισμικού, δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται την πλήρη ευθύνη για το λάθος της.

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τον τεχνικό σφάλμα που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα και ζητάμε συγγνώμη γι ‘αυτό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Έχουμε ενημερώσει την Επιτροπή για την πλήρη και ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης, και έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης λογισμικού μας, αλλά και άλλες διαδικασίες, ώστε να αποφύγουμε αυτό το λάθος ή κάτι παρόμοιο, στο μέλλον». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι το πρόστιμο, που είναι ίσο με 561 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίστηκε με βάση την εξέταση της σοβαρότητας και τη διάρκειας της παράβασης, καθώς και τη συνεργασία της Microsoft για το θέμα.


Νέα


Check Our Feed