Δοκιμαστικά o Internet Explorer 10 και σε Windows 7

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer 10 της Microsoft είναι πλέον πιλοτικά διαθέσιμη και για όσους «τρέχουν» το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα Windows 7 στους υπολογιστές τους.

Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, μαζί με τα νέα Windows 8. Σε πρώτη φάση, ο ανασχεδιασμένος ΙΕ 10 θα διατίθεται σε δοκιμαστική έκδοση (preview) για τους ακόμα πολυπληθείς χρήστες των Windows 7. Tο νέο πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows (XP, Vista και άλλες).

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, περισσότερα από 670 εκατ. «πακέτα» Windows 7 έχουν πουληθεί από την κυκλοφορία τους το 2009, έναν αριθμό που δύσκολα θα φθάσουν τα Windows 8 πριν το 2014.

Οι υπολογιστές -επιτραπέζιοι και φορητοί- που «τρέχουν» τα νέα Windows 8, έχουν προεγκατεστημένο το πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer 10, ενώ όσοι χρήστες έχουν τα προηγούμενα Windows 7, θα πρέπει να «κατεβάσουν» το νέο λογισμικό και να το εγκαταστήσουν στο μηχάνημά τους.

Ο ΙΕ 10 είναι πιο γρήγορος από τον ΙΕ 9 στο «φόρτωμα» των ιστοσελίδων, όμως επειδή εξ αρχής σχεδιάστηκε για υπολογιστές «ταμπλέτες», «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οθόνες αφής, είναι πιθανό ότι θα αφήσει αδιάφορους αρκετούς χρήστες, αφού δεν υπάρχουν πολλοί υπολογιστές που «τρέχουν» Windows 7 και έχουν οθόνες αφής.

Αν και σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, ο Internet Explorer παραμένει το πιο δημοφιλές πρόγραμμα πλοήγησης στον κόσμο, συνεχώς χάνει έδαφος υπέρ των ανταγωνιστικών προγραμμάτων, όπως ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Our Feed